In welke leeftijdsfase zit jouw hond?

Puppy & Junior

2 tot 12 maanden

Lees verder

Adult

1 tot 8 jaar

Lees verder

Senior

8 jaar en ouder

Lees verder

De 24 leukste activiteiten om met je hond te doen

Want was is er nu leuker dan samen met je trouwe viervoeter te spelen?

Bekijk

10 dingen buiten die niet schadelijk zijn voor jouw hond

De natuur geeft ons naast heel veel prachtigs, ook hele leuke, grappige en ook lekkere (eetbare) dingen. We praten hieronder met je door over dingen in en uit de natuur en producten die groeien (op het land), die je hond -en ook jij- met een gerust hart kunnen eten.

Lees het artikel

Samen met jouw hond buiten de wereld verkennen

Avonturen beleven met je hond; natuurlijk kan dat binnenshuis, maar over het algemeen zullen ook jij en je hond de meeste avonturen buitenshuis beleven! Want de wereld is tenslotte jullie speelruimte!

Buitenshuis komen honden van alles tegen dat zij mogelijkerwijs als ‘eetbaar’ beschouwen. En voor veel zaken geldt dat ook. De natuur voorziet ons immers van voedsel. In dit blog beschrijven we 10 alledaagse producten van moeder natuur die je buiten zomaar ineens tegen kunt komen en die niet schadelijk zijn voor jouw hond.

Nr. 1 Bramen

Bramen, wat zijn ze ontzettend lekker! En van begin augustus tot begin oktober vindt je ze terug in de ‘wilde natuur’. De zachte en zoetzure structuur is een genot voor zowel mens als dier. Dat laatste is tevens een reden waarom je wilde bramen in principe niet mag plukken in de natuur. Bramen zijn bedoeld voor de dieren die ze hard nodig hebben als voedsel. Toch is het voor veel honden niet te versmaden, het ‘plukken’ van een paar bramen wanneer jullie een braamstruik tegenkomen tijdens een mooie wandeling.

Opletten geblazen zijn de doornen takjes, maar veel honden weten hier opvallend goed omheen te eten. Bramen zijn supergezond, zowel voor mens als hond. Wanneer jij en je hond ze graag in grote getallen willen eten, kun je ze het beste in de supermarkt kopen of op zoek gaan naar een particuliere bramenplukkerij bij jou in de buurt!

Nr. 2 Blauwe bessen

Misschien wel net zo leuk en ook lekker om te plukken én eten zijn blauwe bessen! De structuur en smaak maakt blauwe bessen ontzettend geliefd bij zowel mens als dier (hond). Verder zijn blauwe bessen net als bramen supergezond!

Blauwe bessen tref je door heel het land bij particuliere telers, waar je ze vaak zelf mag plukken. Dit plukken kan van juni tot september. Vaak zijn honden ook welkom, wanneer je zelf blauwe bessen wilt gaan plukken bij een plukkerij. En het samen plukken is echt een fantastisch leuke, gezellige en ook lekkere bezigheid! Een dikke hond-baas activiteit aanrader dus!

niet-schadelijk-voor-hond-honderd-hondenbrokken_02

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

Nr. 3 Frambozen

Onze persoonlijke favoriet onder het fruit, de framboos! Zo ontzettend lekker, zoet en ook nog eens gezond. Mede daardoor zijn ook frambozen geliefd bij mensen. Maar ook honden vinden ze over het algemeen heerlijk. Ze zijn gelukkig ook voor een hond erg gezond.

Frambozen tref je door heel het land bij particuliere telers, waar je ze vaak zelf mag plukken. Dit plukken kan van juni tot augustus. Vaak zijn honden ook welkom, wanneer je zelf frambozen wilt gaan plukken bij een plukkerij. En het samen plukken is echt een fantastisch leuke, gezellige en ook lekkere bezigheid! Een dikke hond-baas activiteit aanrader dus!

Nr. 4 Ei

Kippen geven ons eieren. Tenminste, de meeste kippen dan. De eerlijkste eieren, die krijg je uiteraard van je kippen uit eigen tuin/ren. Of de tuin van je buurman, opa, vader, of nicht. Een ei is gezond en zit boordevol eiwitten, ijzer, zink, selenium en vitamine A,B en D.

Een eitje op zijn tijd is ook gezond voor je hond. Honden kunnen eieren zowel rauw als gekookt eten. Met en ook zonder schil. Een gebakken ei is vaak wat (te) vet voor een hond, dus die bereidingswijze raden we af.

Een ei is goed voor de vacht en ook de weerstand van je hond. Geef een ei echter wel met mate aan je hond (niet vaker dan 1 á 2 keer per week). Een overvloed aan rauwe eieren kan een tekort aan aminozuur bij je hond veroorzaken.

Nr. 5 Komkommer

Komkommer groeit in veel moestuinen. En moestuinen, die zien we steeds meer in Nederland! Lekker gezond uit eigen grond, is het nieuwe motto.

Een komkommer bestaat voor ongeveer 95% uit water en is daardoor licht verteerbaar en erg gezond. Dit geldt voor zowel mensen als honden. Je kunt je hond dan ook met een gerust hart laten meegenieten van een stukje komkommer. Het is ook voor je hond een gezonde snack tussendoor! En mocht hij er eentje stelen uit je/ een moestuin, dan is er dus geen man overboord!

Het is tijd voor verandering…

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. Honderd is hèt hondenbrokken merk voor de actieve hond. Bij Honderd geloven wij in een buitenleven dat bol staat van de avonturen tussen baas en hond. Daarom produceren wij hondenbrokken met alleen maar natuurlijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen. Dit houdt elke hond in vorm en zo halen wij het maximale uit ieder hondenleven. Zo kunnen hond en baas er fijn op uit gaan, 100% genieten van het buitenleven en van elkaar.

Nr. 6 Pompoen

Pompoenen worden in ons eigen land geteeld en zijn volop aanwezig in het najaar. Het is dan ook echt een najaars lekkernij. Pompoen is daarbij erg gezond en wordt nog wel eens gezien als superfood. Pompoen is rijk aan vezels, vitamine A, C en E en magnesium, kalium, ijzer en zink.

Pompoen is ook gezond voor je hond, maar het is beter om de pompoen niet rauw te geven. Veel honden vinden rauwe pompoen ook niet lekker, gekookt of gepureerd daarentegen wel. De vezels en mineralen van een pompoen dragen bij aan een gezonde spijsvertering van een hond! Een gekookt stukje pompoen serveren aan je hond? Zeker geen slecht idee dus.

niet-schadelijk-voor-hond-honderd-hondenbrokken

Nr. 7 Banaan

Hoewel bananen hier niet ‘in het wild’ groeien en jij en je hond ze dus niet zomaar in het bos zullen tegenkomen, is het 1 van de meest gegeten fruitsoorten die er zijn. Bananen zijn bij velen geliefd en zowel voor mens als dier gezond. Ze dragen bij aan een gezonde spijsvertering, een gezond hart en gezonde spieren. Bij zowel mens als dier (hond).

Je hond laten meegenieten van je banaan? Zeker (blijven) doen dus!

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

Nr. 8 Mandarijn

Een ander ontzettend populair stukje fruit is de mandarijn! We eten jaarlijks miljoenen kilo’s mandarijnen en het is meer dan prima om je mandarijn met je hond te delen! We vallen een beetje in herhaling, maar ook mandarijnen zitten vol met vitaminen en mineralen die belangrijk en gezond zijn voor mens en dier (hond). Samen een mandarijntje delen is dus ook een perfecte en gezonde hond en baasactiviteit!

Nr. 9 Aardbei

De aardbei staat op plek 9 in deze lijst, maar had prima op plek 1 kunnen staan. De aardbei is mateloos en onverminderd populair. Lekker, gezond en veelzijdig. Beter kan haast niet.

Je kunt aardbeien in de natuur tegenkomen. Ze zijn echter niet altijd goed eetbaar. Thuis kun je prima aardbeien planten telen. Maar opgelet, voor je het weet zijn ze opgegeten door je hond of andere dieren. Want bijvoorbeeld ook vogels zijn dol op aardbeien!

Aardbeien tref je ook door heel het land bij particuliere telers, waar je ze vaak zelf mag plukken. Dit plukken kan van juni tot september. Vaak zijn honden ook welkom, wanneer je zelf aardbeien wilt gaan plukken bij een plukkerij. En het samen plukken is echt een fantastisch leuke, gezellige en ook lekkere bezigheid! Ook een dikke hond-baas activiteit aanrader dus!

niet-schadelijk-voor-hond-honderd-hondenbrokken_01

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

Nr. 10 Appel

We sluiten de rij met de appel! Een blijvend onverminderd populair stukje fruit. Daarbij kent Nederland veel appelbomen. Op particuliere grond, maar ook op gemeentegrond. Appels en bomen kunnen jij en je hond dan ook prima ‘in het wild’ tegen komen.

Appels worden in Nederland het hele jaar door gegeten (uit het buitenland ingevoerd ook), maar hier in Nederland vallen ze pas eind september van de boom. Een stukje appel voor je hond kan geen kwaad en is zelfs gezond en lekker. Maar let op, het klokhuis is niet gezond voor een hond en de pitjes ook niet. Ze kunnen een vergiftiging veroorzaken bij je hond. Tevens is een grote hoeveelheid appels niet gezond voor een hond. Er kan buikpijn ontstaan.

Dus een stukje appel voor je hond? Absoluut, supergezond. Maar wel met mate. Let dus een beetje extra op wanneer ze eind september uit de bomen vallen.

Het is tijd voor verandering…

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. Honderd is hèt hondenbrokken merk voor de actieve hond. Bij Honderd geloven wij in een buitenleven dat bol staat van de avonturen tussen baas en hond. Daarom produceren wij hondenbrokken met alleen maar natuurlijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen. Dit houdt elke hond in vorm en zo halen wij het maximale uit ieder hondenleven. Zo kunnen hond en baas er fijn op uit gaan, 100% genieten van het buitenleven en van elkaar.

Tot slot

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Honden die niet ziek worden nadat ze iets hebben gegeten dat wordt beschreven als ongezond en schadelijk voor een hond. Zie dat dan ook als ‘geluk’, en probeer dat ‘geluk’ zeker niet nogmaals uit. Want voorkomen is beter dan genezen.

Hetzelfde geldt andersom. Het kan altijd voorkomen dat een individuele hond niet goed reageert, misschien zelfs wel ziek wordt van een product waar een hond normaal gesproken niet ziek van wordt. Over het algemeen zelfs als gezond gezien wordt. Dus, ken je hond! Want jij als baasje weet vaak zelf het allerbeste wat goed is voor je hond (en wat niet)!

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken
Winkelwagen

Er zitten nog geen producten in je winkelmand. Winkel verder om de beste brokken voor je hond te vinden.

Verder winkelen