In welke leeftijdsfase zit jouw hond?

Puppy & Junior

2 tot 12 maanden

Lees verder

Adult

1 tot 8 jaar

Lees verder

Senior

8 jaar en ouder

Lees verder

De 24 leukste activiteiten om met je hond te doen

Want was is er nu leuker dan samen met je trouwe viervoeter te spelen?

Bekijk

100 leukste honden losloopgebieden van Nederland per provincie

Het vinden van een leuk hondenlosloopgebied is vaak een uitdaging. Daarom hebben wij van Honderd de 100 leukste hondenlosloopgebieden voor jou op een rijtje gezet. Gecategoriseerd per provincie. Wij wensen jou alvast veel wandelplezier!

Lees het artikel

Door heel Nederland…

Door heel Nederland zijn namelijk er tal van prachtige wandelgebieden waar je hond ook nog eens los mag lopen! Jij bent vast benieuwd naar deze fantastische hondenlosloopgebieden? Samen nieuwe wandelplekken ontdekken en avonturen te beleven.

Klik op de provincie naar keuze om de honden losloopgebieden te bekijken;

De 9 leukste honden losloopgebieden in Groningen

1. Lauwersmeer, Ballastplaatbos

Nationaal Park Lauwersmeer, wie kent het niet? Een prachtig, uitgestrekt en uniek natuurgebied in de kop van Holland. Op veel plekken mogen honden niet loslopen, en sommige plekken zijn überhaupt verboden voor bezoek van mens of hond. In een groot gedeelte van het Ballastplaatbos echter mogen honden het hele jaar door loslopen. In het broedseizoen ( half maart tot half juli) moeten honden in een groot deel van het bos wel aan de lijn.

2. Lauwersmeer, Hondenstrand (op het derde strandje vanaf Lauwersoog)

Op het 3de strandje vanaf het dorp Lauwersoog mogen honden het hele jaar door loslopen én zwemmen. Het strand bevindt zich op de hoek van de Marneweg en de Strandweg.

lauwersmeer_Honderd

3. Westerwolde, Sellingerbossen

De Sellingerbossen is een prachtig natuurgebied dat ingesloten ligt tussen Stadskanaal en onze Duitse buren. Er is een redelijk groot losloopgebied voor honden in de bossen rond Jipsingboertange. Het is er vaak relatief rustig, dus heerlijk relaxed wandelen daar!

4. Groningen, Appelbergen

Het natuurgebied Appelbergen,dat ligt op ongeveer 10 km van Groningen en is een relatief klein bos met een diversiteit aan landschappen. Er zijn redelijk wat plekjes waar honden los mogen lopen. Dit staat duidelijk aangegeven (onder andere op de zandverstuiving die het bos rijk is).

5. Sappemeer, Adriaan Tripbos

Onderdeel van de oude Veenkoloniën in Oost-Groningen. Het noordelijk deel van het Adriaan Tripbos is aangewezen als een losloopgebied voor onze trouwe viervoeters. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en je kunt in de zandafgraving zelfs zwemmen met de hond. Wist je dat je zelfs een ijsvogel kunt spotten?

6. Stadskanaal, Vledderbos

Nabij Stadskanaal bevindt zich het Vledderbos. Het Vledderbos is een prachtig wandelgebied met speciale losloopstukken voor honden. Je kunt er wandelroutes van verschillende lengtes kiezen

honderd_honden_activiteiten_02

7. Nieuwe Pekela, Heeresveld

Je kunt hier een prachtig rondje rond het Heeresmeer lopen met je hond. Op verschillende plekken kunnen honden ook gemakkelijk het water in. Dus voor de echte waterratten, is het echt een fantastisch avontuur. Enige nadeel, honden mogen los vanaf 1 oktober tot 1 april. Van 1 april tot 1 oktober zijn ze nog steeds meer dan welkom, mits aangelijnd.

8. Groningen, Ten Boersterbos

Dit bos is een bos met een relatief klein oppervlak ten Noorden van Groningen. Honden mogen hier het hele jaar door los lopen, dus dat is wel echt fantastisch! Verder is er een waterplas waar de echte waterratten hun lol op kunnen. Aanrader!

9. Marum, Trimunt

In het oostelijke gedeelte van dit bosgebied mogen honden het hele jaar door los! Trimunt maakt onderdeel uit van een nog groter natuurgebied, het Westerkwartier.

honderd_activiteiten_19

De leukste losloopgebieden in Friesland

10. Appelscha, Drents Friese Wold

Het Nationaal Park Drents Friese Wold is een prachtig, uitgestrekt en divers bos en wandelgebied in en rond Appelscha. Honden mogen het hele jaar rond los lopen in de daarvoor bestemde losloopgebieden in Diever, Hoogersmilde en het gebied onder Appelscha.

Het is tijd voor verandering…

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. Honderd is hèt hondenbrokken merk voor de actieve hond. Bij Honderd geloven wij in een buitenleven dat bol staat van de avonturen tussen baas en hond. Daarom produceren wij hondenbrokken met alleen maar natuurlijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen. Dit houdt elke hond in vorm en zo halen wij het maximale uit ieder hondenleven. Zo kunnen hond en baas er fijn op uit gaan, 100% genieten van het buitenleven en van elkaar.

11. Friesland, Schiermonnikoog

Deze wandelplek behoeft volgens ons weinig toelichting. Schiermonnikoog is het meest hondvriendelijke eiland van alle waddeneilanden. Honden mogen op veel plekken op dit eiland het gehele jaar door loslopen. Een unicum en fantastisch voor hond en baasje!

12. Heerenveen, Heidemeer

Ten zuidwesten van Heerenveen ligt het Heidemeer. En het Heidemeer is een heerlijk meer waar honden mogen zwemmen. Er ligt ook een prachtig natuurgebied omheen. Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal komen. Tussen 1 april en 1 oktober mogen honden niet meer op het zandstrand komen, maar in de rest van het gebied mogen ze dan nog wel los.

13. Bakkeveen, Bakkeveense Duinen

Natuurgebied Bakkeveen is een groot natuurgebied met prachtige zandvlaktes. 1 van die zandvlaktes is de bakkeveense duinen. Honden mogen hier het hele jaar los en kunnen naar hartelust dollen, rollen en rennen in het zand!

bakkenveense_duinen_honderd

14. Leeuwarden, Froskepolle

Froskepolle als gebied bestaat uit bos, vijverpartijen, riet, kortom, is een prachtige omgeving om te wandelen. Froskepolle is een eilandje en bereikbaar via een brug. Honden mogen het jaar rond loslopen op het westelijke deel van het eiland.

15. Oudemirdum, Elfbergen

Hondenbos Elfbergen is een prachtig bos met leuke hondenweide waar honden los mogen lopen, mits onder appel (maar dit geldt eigenlijk overal). Let op, het losloopgebied bevindt zich tussen de Fonteinwei en de Beukenlaan/ Kooilaan.

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken
honderd_activiteiten_17

16. Friesland, Terschelling

Ook Terschelling behoeft volgens ons weinig toelichting als prachtige en heerlijke wandelplek zijnde. Voor hond en baas! Op het strand en ook in de (meeste) bossen van Terschelling mogen honden het hele jaar door loslopen (mits ze onder appel staan). Op de rest van het eiland en in het duingebied moeten honden aan de lijn.

17. Friesland, Vlieland

Ook op Vlieland mogen honden het hele jaar rond loslopen op het strand. Tevens mogen ze in het Oostelijk deel van Vlieland los. In het Westelijk deel moeten ze aan de lijn.

18. Oud Bosch Bakkeveen, Slotplaats

Slotplaats is een mooi losloopgebied met diverse wandelmogelijkheden én met zwemwater voor je hond. Het parkeren is er gratis!

De leukste losloopgebieden in Drenthe

19. Schoonoord, Sleenerzand

Sleenerzand is een prachtig loof en ook dennenbos met vennetjes, kleine, kronkelige paadjes en veel groen. In het zuidelijke en noordoostelijke deel van dit bos mogen honden het hele jaar door loslopen (mits onder appel).

20. Schoonloo, Ellertshaar

Een prachtig bosgebied met heide en met prachtige en diverse wandelroutes. Honden mogen het hele jaar door los in dit bos, best bijzonder! Opgelet, om hordes hondenuitlaatservices tegen te gaan, mag je er met maximaal 3 honden per begeleider lopen.

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken
honderd_activiteiten_14

21. Roden, Mensingebos

Een prachtig en groot bosgebied waar honden op veel plekken los mogen lopen. Waar niet en waar wel staat duidelijk aangegeven. Verder is er voor honden ook gelegenheid om heerlijk te zwemmen in de vennetjes.

22 Drouwen, Boswachterij Gieten- Borg

Een uniek gebied waar je zelfs hunebedden treft. Stil, groen, uitgestrekt en prachtig. Drenthe op zijn mooist. Honden mogen niet overal los lopen, maar er zijn 3 royale losloopgebieden rond het Gietenerveld en De Moere.

drouwen_honderd

23 Gieten, Gietenerveld

Wederom een uitgestrekt bosgebied met de welbekende Drentse vennetjes en heide. Een fantastische plek om rond te dwalen en op ontdekking te gaan met je hond. Aan de zuidwestkant van Gieten is een relatief groot losloopgebied.

24. Spier, Dwingelderveld Oost

Ook hier lopen bossen, heide, en zand in elkaar over. Een prachtig en divers gebied zoals alleen Drenthe ze kent. Honden mogen in meerdere delen van dit gebied loslopen. Dit staat aangegeven.

25. Meppen, Boswachterij Gees

Dit bosrijke natuurgebied ligt tussen Hoogeveen en Emmen en heeft ook weer prachtige heidevelden. Er zijn 2 losloopgebieden, waar honden het hele jaar rond los mogen lopen. In de rest van het wandelgebied zijn honden ook welkom, maar dan wel aangelijnd. Dit staat duidelijk vermeld.

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

26. Ees, Boswachterij Exloo

Een gebied met prachtige, grote en statige bomen waar jij en je hond heerlijk uren kunnen wandelen. Er zijn 3 grotere losloopgebieden waar honden het hele jaar door los mogen lopen (mits onder appel). De loslooproutes alsmede de aangelijnde stukken staan duidelijk weergegeven.27. Dwingeloo, Dwingelderveld

Ook dit is weer een enorm divers en uitgestrekt natuurgebied waar je prachtig kunt wandelen met je hond. Jullie zullen bos, maar ook akkers, heide en stuifzanden tegenkomen. Hoe afwisselend en leuk! Er zijn 3 losloopgebieden. Dit wordt aldaar aangegeven en vermeld.28. Emmen, Noordbargerbos

Een prachtig bos! In elk jaargetijde is het hier puur genieten. Rust en ruimte zijn 2 belangrijke steekwoorden in deze. Een groot deel is losloopgebied. Dit staat duidelijk vermeld ter plaatse.

29. Grolloo, Boswachterij Grolloo

Ten zuiden van Assen tref je dit prachtige wandelgebied. Het is een groot, rustig en uitgestrekt gebied en samen met je hond kun je hier eindeloos dwalen en genieten. Honden mogen in de omgeving van Uteringsveen het hele jaar rond los lopen!

De leukste losloopgebieden in Overijssel

30. Hellendoorn, Hellendoornse berg

De hellendoornse berg met in het midden een zandverstuiving is een fantastische plek om met je hond te wandelen. Het bos om de zandverstuiving en de zandverstuiving en zijn hoogteverschillen zijn super leuk om te verkennen. Het gebied rond de zandverstuiving is losloopgebied, de rest van dit bos is een aanlijn gebied. Opgelet, het kan er vooral op zon en feestdagen wel druk zijn.

31. Nijverdal, Kattebos

Aan de zuidkant van Nijverdal bevindt zich een relatief klein bos, dat ook wel het kattebos wordt genoemd .Het is dan wel wat kleiner, maar heeft wel een prachtig losloopgebied dat bestaat uit bos en heide. Zeker ook de moeite waard!

32. Ambt Delden, Twickelerbos

Het Twickelerbos hoort bij een landgoed, namelijk landgoed Twickel. Een bekende plek in Twente. Dit komt mede door Kasteel Twickel. Het landgoed is statig en prachtig. Je kunt er fantastisch wandelen, ook met je hond. Er zijn 2 losloopgebieden. 1 tegenover het kasteel, de andere ligt aan de kant van Dieren. Een en ander staat duidelijk aangegeven.

33. Haaksbergen, buitengebied

In het buitengebied van Haaksbergen (Twente) kun je echt prachtig wandelen samen met je hond. Er zijn tal van brede zandpaden, slootjes om in te zwemmen en leuke bosjes. Honden mogen er, met uitzondering van de aangegeven gebieden, het hele jaar door los!

34. De Lutte, Lutterzand

Dit gebied is een prachtige zandverstuiving met water waar je hond naar alle lust kan dollen in en rond het water. Vooral voor de waterratten erg leuk. Opgelet, het losloopgebied is een aangewezen stukje, helaas niet enorm groot qua oppervlakte. Maar zeker wel de moeite waard! In de rest van het gebied is je hond ook meer dan welkom trouwens, maar dan aangelijnd.

lutterzand_honderd

35. Oldenzaal, Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is een recreatiepark. Er is daar dus veel meer te doen dan alleen wandelen. Toch kun je er zeker ook prachtig wandelen met je hond. Er is een grote recreatieplas, er is bos en er is zand. Een top combinatie voor de meeste honden. Aan de rand van het park ligt een losloopgebied dat tevens omheind is! Ideaal voor de ‘weglopers’! Het Hulsbeek is verder voor een groot gedeelte een aanlijn gebied. Een klein gedeelte is losloopgebied.

36. Zwolle, Wijthmenerplas

Hier mogen honden loslopen van 1 oktober tot 1 april. Ook mogen de honden die dat willen dan lekker een duik nemen! Het is verder een prachtig gebied qua natuur. Let op, gedurende de overige maanden zijn honden hier niet toegestaan, ook niet aan de lijn..

37. Deventer, Wechelerveld

Dit losloopgebied ligt vlak boven Schalkhaar (ten noorden van Deventer). Het is een relatief groot losloopgebied voor honden met tal van wandelmogelijkheden. Je kunt er dan ook uren dwalen en verdwalen. En het unieke, honden mogen er bijna overal los lopen!

38. Enschede, landgoed Stroink

Een prachtig stukje natuur nabij de ‘grote’ stad. Honden mogen hier lekker los lopen van 15 juni ™ 15 maart. Elk jaar weer! Er is een loslooproute van maarliefst 4 km lang! Hoe gaaf!

De leukste losloopgebieden in Flevoland

39. Zeewolde, Erkemederstrand

Misschien wel het bekendste hondenstrand (1.5 km lang) van Nederland waar honden los mogen lopen, het Erkemederstrand. Een mooi, leuk en ruim strand waar honden heerlijk en in alle vrijheid kunnen zwemmen, hollen en dollen. Het is dan ook niet voor niets al een paar keer uitgeroepen tot het leukste hondenstrand van Nederland. Er zijn daarbij ook faciliteiten, zoals wc’s en horeca voor de baasjes!

40. Zeewolde, Nulderdijk

Nulderdijk en het Erkemederstrand worden vaak in 1 adem genoemd. Voor info verwijzen we je dan ook naar het punt hierboven (39).

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

41. Luttelgeest, Kuinderbos

Dit is het grootste bos van de noordoostpolder! In het westelijk deel van dit bos bevindt zich een redelijk groot stuk losloopgebied. Er is tevens een losloop wandeling uitgezet daar. Dus bordjes volgen, en wandelen (voor je hond snuffelen of hollen) maar!

luttelgeest_honderd

42. Dronten, Roggebotzand

Dit bos is een prachtig bos (voornamelijk naaldbomen) waar ook zandheuvels te vinden zijn. Honden mogen hier het hele jaar door los lopen. Met uitzondering van het noordelijke deel. Je mag er tevens met niet meer dan 3 honden per baasje lopen.

43. Kraggenburg, Voorsterbos

Dit nog relatief jonge bos is een aangelegd bos. Toch zie je dit niet wanneer je hier wandelt. De natuur mocht en mag volledig zijn gang gaan. Dit heeft gezorgd en zorgt voor een zeer imposant bos waar het prachtig wandelen is. Honden mogen in grote stukken los lopen, het staat duidelijk aangegeven waar wel en waar niet.

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

44. Lelystad, Gelderse Hout

Wanneer je houdt van een divers bos, zit je hier goed. De verschillende bomen en gronden zijn erg mooi om te bekijken en ontdekken, samen met je hondenmaatje natuurlijk. Honden mogen dan ook bijna overal het hele jaar door los lopen!

45. Dronten, Wisentbos

Een prachtig bos met een ruim oppervlak waar je heerlijk rustig kunt wandelen. Er is ook water te vinden, dus heerlijk voor alle waterratten op 4 poten! Ook in dit bos mogen honden bijna het gehele jaar door los lopen! Fantastisch toch?!46. Dronten, Biddingbos

Gelegen tussen de polders tref je deze prachtige wandellocatie. Het is een qua oppervlakte relatief klein bos, maar het is er wel prachtig en honden mogen er vrijwel overal los! Het hele jaar door!

47. Almere, Weteringpark

Een park in dit lijstje! Die zijn we nog niet eerder tegen gekomen! Het Weteringpark is een prachtig en ruim opgezet en aangelegd park. Op veel plekken mogen honden het hele jaar door los lopen. Opgelet, het is er op zon en feestdagen vaak wel erg druk.

De leukste losloopgebieden in Gelderland

48. Harderwijk, Strokelbos

Harderwijk kent natuurlijk een prachtige omgeving. Maar dit is wel 1 van de weinige plekken qua natuurgebied waar honden los mogen lopen. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes te vinden, waarvan de wandelroute van 5 km volledig door losloopgebied loopt!

49. Ugchelen, Hondenbos Het Leesten

Een topper van een losloopgebied die een eervolle vermelding verdiend. Waarom? Het losloopgebied hier is volledig omheind. Superveilig voor honden niet (nog) niet altijd volledig onder appel staan. Het is een super leuk gebied met allemaal leuke paadjes om te ontdekken. Er zijn hier overigens ook losloopgebieden die niet omheind. Even opletten dat je de goeie ‘pakt’, wanneer je specifiek op zoek bent naar een losloopgebied die omheind is.

50. Ede, Harskamp

Wederom, een best groot losloopgebied die omheind is! Dus wederom een eervolle vermelding. Loslopen was nog nooit zo veilig! Honden mogen hier het hele jaar door ook los lopen.51. Rozendaal, Rozendaalse Veld

Een mooi en afwisselend natuurgebied in het midden van het land waar jij en je hond heerlijk kunnen wandelen. Een aantal gebieden zijn aangewezen als losloopgebied.

rozendaalse_vel_honderd

52. Wilp, Bussloo

Bussloo is een alom bekende recreatieplas. Groot, schoon en mooie natuur. Voor mens en voor hond! Honden mogen er tussen 1 oktober en 1 mei overal loslopen en zwemmen. Na 1 mei is het gebied helaas verboden voor honden. Ook aangelijnd.

53. Nunspeet, Zandenbos

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in het midden van het land waar jij en je hond heerlijk kunnen wandelen. Zo ook het Zandenbos. Een aantal plekken zijn aangewezen als losloopgebied.

54. Voorthuizen, Speulderbos

Een meer dan prachtig bos met allerlei kleine paadjes (en ook grotere trouwens) om samen te ontdekken, midden op de prachtige Veluwe. Honden mogen los op de daarvoor aangewezen plekken. En dat zijn er best redelijk wat.

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

55. Heerde, Zwolse Bos

Een mooi en afwisselend natuurgebied in het midden van het land waar jij en je hond heerlijk kunnen wandelen. Een aantal gebieden zijn aangewezen als losloopgebied.

56. Didam, De Nevelhorst

Een prachtig recreatiegebied met bomen, zand en water. Heerlijk om te ontspannen en plezier te maken! Honden mogen hier het hele jaar los! Super toch. Wel een speciale vermelding in deze, hondenpoep moet direct worden opgeruimd! Dus neem een schepje of zakjes mee!

57. Hoevelaken, Landgoed Hoevelaken

In het midden van het land, lekker centraal, tref je landgoed Hoevelaken. Een verrassende en diverse wandelplek met verschillende aangewezen losloopgebieden. Een leuke ontdek plek voor je hond en voor jou!

58. Doorwerth, De Duno

Een bijzondere plek met sporen uit het verleden. Zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Het losloopgebied is niet enorm groots, maar zeker de moeite waard. Het gebied waar honden aangelijnd mee mogen, is uitgestrekt en prachtig!

59. Kootwijk, Kootwijkerduin

Uniek! Kootwijkerduin is een plek op de Veluwe waar honden het hele jaar door los mogen lopen. Er is zand, naaldbos en heide. Echt een hele prachtige plek om te zijn met je hond! Het losloopgebied is daarbij erg groot. Echt een topplek voor mens en hond.

60. Ruurlo, Boswachterij Ruurlo

Dit prachtige, oude bos met losloopgebied wil je niet missen. Het is een prachtige, veelal rustige plek om te wandelen en lekker samen te kunnen ontspannen. Onbetaalbaar!De leukste losloopgebieden in Utrecht

61. Soest, Lange Duinen

Wie kent ze niet? De Utrechtse Soesterduinen, horende bij de Utrechtse Heuvelrug. De Lange Duinen zijn hiervan een relatief klein, maar prachtig onderdeel. Dit is tevens het enige gebied in Soest waar honden los mogen lopen. Het kan er daardoor nog wel eens druk zijn, en ook omdat er veel ruiterpaden liggen. Maar het gebied zelf, absoluut de moeite waard voor je hond en voor jou!

62. Utrecht, Boswachterij Austerlitz

Gewoon simpelweg een prachtig, groot en statig bos, onderdeel van de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Een feestje om hier te lopen en zijn met je hond. In het losloopgebied van Austerlitz mag je hond het overgrote deel van het jaar los lopen!

63. Baarn, Hoge Vuursche

Hoge Vuursche, we hoeven daar vast niet veel toelichting over te geven. Het is er prachtig en een alom bekend natuurgebied, mede ook omdat het paleis van Prinses Beatrix er gelegen is. Er is een flink losloopgebied en de wandelroutes zijn divers en prachtig! Parkeren kan hier tevens gratis op veel plekken!

64. Utrecht, Lage Vuursche

Lage Vuursche ligt in het verlengde van Hoge Vuursche. Punt 63 is vrijwel geheel van toepassing op dit punt (64). Alleen, er zijn wat minder losloopgebieden in Lage Vuursche dan in Hoge Vuursche.65. Utrecht, Amerongse Bos

Weer zo’n prachtig, statig en ook oud bos op de Utrechtse Heuvelrug. Het bos heeft een grote biodiversiteit en op verschillende plekken mag je hond hier los lopen!66. Amersfoort, het waterwingebied

Lekker wandelen in een losloopgebied midden in de stad? Het kan. Het waterwingebied is een soort van park midden in Amersfoort. Er zijn prachtige bomen, bloemen en planten te vinden en jij en je hond zullen zich er geen moment vervelen. Er kan tevens gezwommen worden! Honden mogen bijna overal in dit gebied los, het gehele jaar door.

De leukste losloopgebieden in Noord Holland

67. Amstelveen, Amsterdamse Bos

Een wandelplek voor hond en baasjes in de randstad die hier niet mag missen. Het is een groot bos, waar honden op heel veel plekken los mogen lopen. Naast bomen, bos, is er ook water en kun je urenlang ronddwalen met je hond. Opgelet, het is wel een relatief druk gebied..

68. Texel, Texel strand

Het strand van Texel is prachtig, puur natuur, uitgestrekt en op veel plekken, rustig. Een heerlijke plek voor je hond en voor jou! Opgelet, tijdens de winterperiode, van 1 september tot 1 maart mag je hond op elk Texels strand los lopen. Van 1 maart tot 1 september moeten ze op bewaakte stranden aan de lijn (op onbewaakte stranden echter niet)!

texel_strand_honderd

69. Blaricum, ‘t Harde

Opgelet, ook hier is er weer sprake van een omheind losloopgebied. Het wandelgebied is daarnaast divers, ruim en avontuurlijk. Elke hond en baas wordt hier blij van, van zo’n prachtige natuur en zoveel rust in de randstad!

70. Schoorl, Schoorlse duinen

Duinen zijn altijd ‘goed’, toch? De Schoorlse duinen zijn ook weer een prachtig stukje Nederlandse natuur waar we trots op mogen zijn. Honden zijn er meer dan welkom, maar in het broedseizoen van 1 maart tot 1 september moet er veelal aangelijnd gewandeld worden. Geen probleem op zich, want de prachtige wandelomgeving maakt voor je hond en voor jou maakt dat helemaal goed.

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

71. Bloemendaal, Hondenstrand Bloemendaal

Het hondenstrand Bloemendaal, ook hier hoeven we vast niet heel veel over te vertellen. Want ook dit is weer een bekend en geliefd strand voor baasjes en honden. Er is fijne horeca voor de baasjes en voor de hond strand en zee! Een fantastische combi. Opgelet, in het hoogseizoen lente/ zomer zijn honden op sommige stukken Bloemendaal’s strand tijdelijk niet welkom.

72. Laren, Bussummerheide

Een prachtig en groots heidegebied die elk jaargetijde even prachtig is. Het is er dan ook een genot om te wandelen. De losloopgebieden voor je hond staan duidelijk aangegeven.

De leukste losloopgebieden in Zuid Holland

73. Noordwijk, Hondenstrand

Een prachtig stuk strand en ook duinen waar jij en je hond(en) naar hartelust kunnen genieten van zee, strand en misschien zelfs wel zon. Top is het dan honden op dit hondenstrand het hele jaar door los mogen lopen. Wel is er een opruimplicht. Dus vergeet je schepje of hondenpoep zakjes niet!

74. Rotterdam, Lage Bergse Bos

Een prachtige en weids (recreatie)gebied dat ligt tussen Rotterdam en Bleiswijk. Het is een afwisselend wandelgebied waar honden op de daarvoor aangewezen plekken los mogen lopen gedurende het jaar.

75. Den Haag, Duinbos/ Clingendael

Een prachtig bos in de randstad waar honden het hele jaar door los mogen lopen. Dit geldt voor het Duinbos. In het Clingendael geldt een aanlijnplicht (het hele jaar door). Parkeren is veelal. Dat is een nadeel, maar de natuur maakt veel goed!76. Rotterdam, Kralingse Bos

Een prachtig natuurgebied op een steenworp afstand van Rotterdam. Een bijzonder bos met de Kralingse plas, maakt dat het hier schitterend wandelen en recreëren is. Voor mens en voor hond.  Het enige nadeel, het kan er soms druk zijn (vooral op zon en feestdagen) en honden mogen niet overal los.

kralingse_bos_honderd

77. Wassenaar, Backershagen

Een bijzonder stukje natuur, een park en een bos in één waar je heerlijk op ontdekkingstocht kan met je hond. Tussen 1 maart en 1 augustus moeten honden aan de lijn in verband met het broedseizoen. De rest van het jaar mogen honden er loslopen!

78. Dordrecht, Biesbosch

De Biesbosch behoeft eigenlijk niet veel toelichting. Misschien wel het mooiste stukje Nederland dat er is, met afgewisseld water en bos. Je kunt hier dan ook fantastisch suppen en kanoën met je hond. Maar ook ‘gewoon’ wandelen natuurlijk. Je hond mag echter niet overal los lopen. 1 van de weinige nadelen die dit gebied kent.

De leukste losloopgebieden in Zeeland

79. Oostkapelle, Berkenbosch

Een zeer hondvriendelijk strand met ook zeer hondvriendelijke horeca. Honden mogen hier het hele jaar door los, maar in de zomer is er wel sprake van aangepaste tijdstippen waarop er los en ook aangelijnd gewandeld mag/ moet worden. Dit staat duidelijk aangegeven.

80. Serooskerke, Schelphoek

Een gebied dat alles heeft! Bos, water, leuke paadjes (groot en klein), kortom, alle elementen om hier lekker aan de wandel te gaan! Er is hier sprake van een deel losloopgebied. Het staat duidelijk aangegeven waar de honden (weer) moeten worden aangelijnd. 81. Vrouwenpolder, Noordzeestrand

Gewoonweg een prachtig strand met gezellige horeca, misschien wel het mooiste strand van Nederland. Opgelet, honden mogen hier in het broedseizoen (tussen 1 mei en 15 september) niet los. De rest van het jaar wel!

82. Vlissingen, Nollestrand en Nollebos

Waar strand en bos samen komen.. Het Nollestrand en Nollebos is dus een topplek om te bezoeken met je hond. Puur genieten van de natuur en het water hier. Let op, er geldt een opruimplicht voor hondenpoep op bepaalde plekken en in het hoogseizoen zijn honden niet overal (dus ook niet wanneer ze aangelijnd zijn) toegestaan op het strand.

Nollebos_honderd

83. Cadzand, Cadzand bad

Een prachtig strand die mede daarom ook erg populair is (en daardoor in de vakantieperioden druk bezocht.) Honden mogen in het laagseizoen lekker los lopen hier. In het hoogseizoen moeten ze tussen 10u en 18u aan de lijn!

84. Domburg, Oosterstrand

Domburg is niet alleen een prachtige stad, maar heeft ook een prachtig strand. Ook hier geldt, honden mogen lekker los rennen en dollen op het strand, maar in het hoogseizoen enkel voor 10u s ochtends en na 19u s avonds. Op enkele plekken zijn honden in het hoogseizoen enkel aangelijnd welkom.

85. Zoutelande, Noordzeestrand

Zoutelande is een echte trekpleister, maar heeft ook een prachtig, lang strand. Ook hier geldt, honden mogen lekker los rennen en dollen op het strand, maar in het hoogseizoen enkel voor 10u s ochtends en na 19u s avonds. Op enkele plekken zijn honden in het hoogseizoen elk aangelijnd welkom.

De leukste losloopgebieden in Noord Brabant

86. Oeffelt, Ut Poeleke

Een heuse honden waterspeeltuin, veel leuker wordt het niet! Hondenzwemvijver Ut Poeleke is landelijk bekend, en terecht. Het volledig omheinde terrein is compleet ingericht voor het vermaak en plezier van onze honden. Het is een super leuke en veilige plek om je hond te laten zwemmen en spelen met andere honden (als hij of zij dit leuk vindt natuurlijk). Ut Poeleke is geopend van half april tot half september en soms is het erg druk. Er wordt een vol= vol beleid gehanteerd, dus reserveren kan verstandig zijn.

87. Kaatsheuvel, Loonse en Drunense Duinen

Een prachtig, maar ook zeer populair en dus relatief druk duin/wandel gebied. Er is hier een groot deel losloopgebied. Wil je rustiger wandelen, zijn er ook een aantal minder populaire gebieden in de omgeving die ook mooi zijn!88. Heesch, Bomenpark

Een prachtig losloopgebied met bos en water, waar honden het hele jaar rond los mogen lopen! Er zijn ook een aantal speelweides voor honden gecreëerd. Al met al, een toplocatie om eens te ontdekken met je hond! Er is tevens gezellige horeca waar ook je hond welkom is. Buiten het bomenbos moeten honden weer aangelijnd zijn.

Heb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken

89. Oosterhout, Boswachterij Dorst

Simpelweg een prachtig groot en relatief rustig, mooi bos waar honden op het grootste deel van het terrein los mogen lopen. Heerlijk ontspannen wandelen en rustig genieten kun je hier.90. Breda, Liesbos

Simpelweg een prachtig groot, rustig en mooi bos waar honden in een groot deel van het gebied los mogen lopen. Heerlijk ontspannen wandelen en rustig genieten kun je hier.

liesbos_honderd

91. Drunen, recreatieplas de Afgraving

Het woord zegt het al, deze recreatieplas is een oude zandafgraving waar nu naar hartelust genoten kan worden. Zonder, maar ook zeker met hondenmaatje! Er is niet alleen water, maar ook bos! Een prachtige combinatie dus. Let op, tussen 1 april en 1 oktober zijn honden niet toegestaan op het strand en de ligweides. In de rest van het gebied mogen honden het hele jaar door los.

92. Waalwijk, Landgoed Plantloon

Een prachtig, statig wandelgebied met veel water en schattige doorkijkjes. Het is hier relatief rustig wandelen en er zijn enkele plekken waar honden lekker los mogen lopen. Tevens is er een hondvriendelijk restaurant met terras!

De leukste losloopgebieden in Limburg

93. Heerlen, Heksenberg

De Heksenberg is een onderdeel van de bekende Brunssumerheide. Op de Heksenberg mogen honden bijna het hele jaar door los lopen. Het is een prachtig en divers wandelgebied met zand, bomen en hoogteverschillen!

94. Maastricht, Sint Pietersberg

Over de Sint Pietersberg, de bekendste berg van Nederland, hoeven we niet veel tekst en uitleg te geven. Bovenop deze berg ligt een omheind hondenlosloopgebied(je)! Bijzonder he? Je kunt hier als baasje ook lekker relaxen en van het uitzicht genieten. Er staan picknicktafels en bankjes!

sint_pietersberg_honderd

95. Venlo, Groote Heide

Een prachtig en groots heidegebied waar je gemakkelijk hele einden kunt lopen samen met je hondenmaatjes. Niet overal mag je hond los, maar het staat duidelijk aangegeven waar wel en waar niet.96. Heerlen, Koumenberg

Een vrij groot recreatiegebied waar honden het hele jaar los mogen! Er zijn geen fietsers, motoren en ook quads zijn niet welkom, dus je hond kan veilig en naar hartelust rennen, dollen en hollen!

97. Landgraaf, Oude Mijn terrein

Een bijzondere plek! Een leuk losloopgebied met meerdere wandelroutes waar je hond los mag lopen (het hele jaar door).

98. Venlo, De Oude Beemden

Een prachtig losloopgebiedje direct langs de Maas, echt heel leuk! Het rondje is niet lang, ongeveer een kilometer. Maar er is perfect zwemwater waar je hond makkelijk toegang tot heeft. Pas wel op met mogelijke stroming van de Maas wanneer jij je hond laat zwemmen.

99. Brunssum, Brunssummerheide

De brunssummerheide is een prachtig wandelgebied. Divers en groot. Dit wandelgebied mag hier dan ook niet ontbreken. Maar het is er wel vaak druk. Juist ook omdat er zo’n groot losloopgebied is. Iets om rekening mee te houden. Helemaal wanneer je rustig wilt wandelen, is het beter om deze plek op zon en feestdagen te mijden.

100. Middelaar, Mookerplas

We eindigen deze top 100 met nog een prachtige plas in een prachtig recreatiegebied. Er is hier bos en water en een hondenwandelzone. Hier mogen honden het hele jaar door loslopen. Top toch?Tot slot

Dit zijn ze volgens ons van Honderd. De 100 leukste losloopgebieden en mooiste wandelplekken voor je hond en jou. Hopelijk bezorgt het je een hoop inspiratie. Geniet van elkaar, de prachtige natuur en alle wandel avonturen die nog op jullie staan te wachten!

 

Om deze top 100 samen te stellen is gebruik gemaakt van de volgende websites:

doggydating.com, dogwalk.online en wandel.nlHeb jij een actieve hond?

Honderd is hét hondenbrokken merk voor de actieve hond. De hondenbrokken van Honderd bevatten de beste ingrediënten om het maximale uit iedere hond te halen.

Bekijk alle hondenbrokken
Winkelwagen

Er zitten nog geen producten in je winkelmand. Winkel verder om de beste brokken voor je hond te vinden.

Verder winkelen